رفتن به مطلب

چرا مردم در بورس سرمایه گذاری می كنند ؟


پست های پیشنهاد شده

  • مدیر کل سایت

در میان راههای مختلف سرمایه گذاری ، بازار بورس ، یكی از خطرناكترین هاست . نكته هم همینجاست : كسانی وارد این بازار می شوند كه اهل خطر كردن اند و انتظارهم دارند سود بیشتری ببرند . قطعا این افراد ، سود این بازار را با سود بانكی و خرید اقلام مختلف دارایی ( مثل موبایل و ماشین و … ) و خرید سكه و ارز و دیگر اقلام مقایسه می كنند ، و با یك دودوتا چهارتا ، بورس را برای فعالیت النتخاب می كنند . مقایسه درستی است ، ولی باید توجه داشت ، همانطور كه در خرید سهام باید دقت كرد كه همه تخم مرغ ها در یك سبد نباشند ، ( یعنی همه سرمایه مان به خرید یك سهم اختصاص نیابد ) ، در تقسیم سرمایه بین انواع دارایی هم این نكته را باید در نظر داشت و برای كاهش خطرات ، می توان بخشی از دارایی را به انواع دیگری از سرمایه گذاری نیز تخصیص داد . یعنی برخی از این سرمایه گذاری ها ، در كنار فعالیت در بورس ، می توانند مفید بوده و رقیب دیدن آنها ، چندان درست نیست .

اما در مقایسه بازار بورس با دیگر بازارها ، گاهی یادمان می رود كه یكی از مهمترین ویژگی های این بازار ، وجود قوانین سخت گیرانه است . از یك طرف ، هر شركتی نمی تواند وارد این بازار شود و شرایط اولیه خاصی را باید دارا باشد.


از طرف دیگر ، هر شركت ، در طول عضویتش در بورس ، باید همگان را از ریز و درشت كارهایش مطلع كند.این امر، باعث می شود هم سهامدارانش از وضعیت شركت اطلاع داشته باشند وهم دیگران بتوانند برای خرید آن سهم تصمیم بگیرند . ضمن آنكه هر شركتی كه از قوانین بورس سرپیچی كند ، به طور موقت یا دائم از بورس خارج میشود .


جالب اینجاست ، كسانیكه بر عملكرد شركتها نظارت می كنند ، اصلا كارشان همین است . اینجاست كه دولتی بودن یك نهاد ، برای حفظ منافع مردم و سهامداران ، به كارمی آید.
شاید گمان كنید از آنجا كه در این بازار ، خرید و فروش ها تنها به وسیله افراد خاصی ( به نام كارگزار ) انجام می شود ، تقلب هم زیاد خواهد بود . ولی همان كارشناسان كه گفتیم ، به كار این “دلالان حرفه ای” هم نظارت می كنند . فرض كنید اصلا این واسطه ها نبودند ، می دانید چه هرج و مرجی می شد ؟!


اما یك نكته را هم درباره مقایسه این بازار با برخی از سرمایه گذاری ها كه صرفا به خرید یك قلم دارایی و نگهداری آن برای افزایش قیمت منتهی می شود ، اضافه كنیم : تا اینجا هرچه گفتیم از منافع مادی و محسوس این بازار بود ، اما نباید فراموش كرد كه این نوع از سرمایه گذاری ، هم مستقیم و هم غیر مستقیم بر كل اقتصاد هم اثر گذار است.

جاذبه های بورس اوراق بهادار برای شركتها

حالا فكر می كنید با اینهمه سخت گیری ، چه دلیلی دارد كه شركتها برای پذیرش در بورس ، سر و دست بشكنند ؟
اشتباهتان همینجاست! پیش از آنكه بازار بورس ایجاد شود تا بخواهد با قوانین خاصی ، شركتها را به سوی خود جذب كند ، این تاجران و صاحبان شركتها بودند كه فكر ایجاد بازار بورس به مغزشان خطور كرد . پس جذابیت بورس برای آنها ، چیزی به جز معافیت های مالیاتی و ایجاد تسهیلات مناسب برای صادرات و واردات و …. است . این شركتها می توانند ، همه را در سود و زیان خود شریك كنند . بدین ترتیب هم در هنگام ورشكستگی می توانند از سهامدارانشان كمك بخواهند ، و هم هنگام رشد و سودآوری می توانند با نشان دادن سود به دیگران و شریك كردن آنها ، پشتوانه محكمی برای آینده فراهم كنند .

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...